rólunk hero

BUDAI EGÉSZSÉGKÖZPONT AKADÉMIA

HITVALLÁSUNK

A BEK Akadémia a Budai Egészségközpont etikai mozgatórugói szerint működik. Alapvető értékeik közösek: az élet tisztelete és az egészség megőrzése, tudományos megalapozottságú szakértelem, hitelesség, segítőkészség.

TEVÉKENYSÉGÜNK

A 2020-ban alapított BEK Akadémia a tudományos társaságok oktatói hagyományait ötvözi a progresszív és modern vállalati kultúra elvárásaival. Ennek értelmében a Budai Egészségközpont valamennyi oktatási és továbbképzési tevékenységét a BEK Akadémia mint egyetlen szervezőközpont fogja össze.


A továbbképzési programok célja, hogy a Budai Egészségközpont közvetítse azt a tudást és gyakorlati tapasztalatot, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy az egészségügy különböző szereplői az aktuálisan legkorszerűbb ismeretekkel rendelkezzenek, és azt alkalmazzák mindennapi tevékenységünkben.


A BEK Akadémia ernyője alatt különféle, az egészségmegőrzést szorgalmazó kiadványok is megjelennek, így tágabb értelemben népegészségügyi feladatokat is vállal.

ESEMÉNYEINK

A BEK Akadémia rendezvényei két nagy csoportra oszthatóak.


Nyilvános programjaink keretében orvosoknak és egészségügyi szakdolgozóknak szóló továbbképzések, szakmai konferenciák; a laikus közönségnek prevenciós előadások; míg vállalati partnereink számára az egészségügyi piac legújabb trendjeit bemutató rendezvények kerülnek megszervezésre.


A belső oktatási és továbbképzési programok a Budai Egészségközpont egészség-szakmai és adminisztratív munkatársait egyaránt megszólítják. Ezek célja egyrészt a tudományos evidenciákon alapuló gyógyítói-ápolói ismeretek bővítése, másrészt az azt támogató ügyviteli tevékenység intézetben zajló folyamatos fejlesztéseire történő felkészítés, ezzel is erősítve a szervezeti kultúrát és csapatkohéziót.

AZ ÉPÜLETRŐL

Budapest XII. kerületében az Alkotás u. 25. – Királyhágó u. 1-3.– Böszörményi út 2–2/a. – 4. és 6. számú házak által határolt közel 26 ezer m2 nagyságú terület hosszú évtizedeken keresztül honvédségi tulajdont képezett, melyen a XIX. század közepe óta a Magyar Királyi XVII. számú, később XI. számú Honvéd- és Közrendészeti Helyőrségi Kórház, majd 1939-tól kezdve a Honvéd Tiszti Kórház épületei is helyet kaptak. A terület északnyugati, Böszörményi út felőli részén álló két épület 1949 őszéig katolikus ill. protestáns (evangélikus-református) honvéd helyőrségi kápolna volt. A kettő közül a délebbre lévő katolikus kápolna 1870-72-ben a kórház épületeivel egy időben épült és máig is őrzi eredeti képét. Timpanonos bejárata és a bejárat feletti kis harangtornya is emlékeztet eredeti rendeltetésére.
Tovább olvasom

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Telefon:
Email:
Cím:
1126 Budapest, Királyhágó utca 1-3., “D” épület